תאורה למשרד

דגשים בתכנון תאורה למשרד

כיום אנשים מבלים במשרד שעות רבות, הן בשעות האור והן בשעות החושך. בעבודה במשרד אנחנו מבצעים מספר פעולות, שלכל אחד מהם דרישת תאורה למשרד משלה. רוב הפעולות אותן נבצע במשרד יכללו עבודה מול המחשב, עריכת שיחות טלפון, שיחות או פגישות פנים מול פנים וקריאה וכתיבה אל מול השולחן. כאמור אלו פעולות שונות בעלות אופי שונה להן יש להתאים תאורה המתאימה לכל אחת מהן, שכן תאורה הנדרשת לעבודה מול המחשב תהיה שונה מהתאורה הנדרשת לקיום פגישה.

בנוסף, מחקרים בנושא הוכיחו שתכנון תאורה למשרד, מועילה לעבודה יצירתית ופרודוקטיבית, לכן ישנה חשיבות רבה לתכנון נכון של התאורה במשרד.

מה חשוב לקחת בחשבון בעת תכנון התאורה למשרד?

בעת תכנון התאורה במשרד יש לקחת בחשבון מספר גורמים. חשוב שניקח בחשבון במה עוסקים העובדים במשרד, האם כולם עוסקים באותו תחום ובאותו אופי עבודה? מי הם האנשים המרכיבים את האוכלוסייה במשרד? לאלו אזורים מחולק המשרד ומה משמש כל אזור? בנוסף, חשוב מאוד לתת דגש לתכנון האדריכלי של המשרד, האם מדובר בחלל עבודה משותף? או שמה מדובר במשרד הבנוי ממספר חדרים?  לכל נקודות אלו נוכל להתאים את התאורה למשרד הנכונה והמתאימה, שתייצר את האווירה המתאימה ותענה על צרכי העובדים.

איך נפזר את התאורה במשרד?

אזור שולחן העבודה- באזור זה חשוב להציב תאורה למשרד חלשה יחסית שכן לרוב נעבוד בו מול המחשב, לרוב מומלץ להשתמש בתאורה מסוג הלוגן. אך יש לזכור שתאורה מסוג זה מחממת יותר מנורות אחרות, כך שלא מומלץ להציב אותה קרוב מדי לאזור המחשב לדוגמה. עם זאת באזור שולחן העבודה לעתים נבצע גם קריאה וכתיבה של דברים להם נזדקק לתאורה חזקה יותר, לכן מומלץ להוסיף גם מנורת קריאה שתעזור לנו במקרים מסוג זה.

אזור שולחן הישיבות- באזור זה חשוב להציב תאורה למשרד חזקה שתאפשר שיחה נוחה ונעימה, לרוב מומלץ להשתמש בתאורה מסוג פלוארסנט בשילוב עם נורות להט כאביזר דקורטיבי. מומלץ להשתמש בתאורת פלואורסנט בגוון צהבהב, שתיצור אווירה חמימה ונעימה יותר.

אזור המטבח או אזור האכילה- גם באזור זה מומלץ להציב תאורה למשרד חזקה ושטופה, שתאפשר אכילה באווירה נעימה ושטופת אור. באזור המטבח מומלץ להוסיף ספוטים שיחזקו את האור הקיים בזמן הכנת משקאות ודברי מאכל.

גופי התאורה המתאימים לכל אזור במשרד

למיקום גופי התאורה במשרד ישנה חשיבות פונקציונלית ושימושית כאחד.

גוף תאורה למשרד מרכזי- במקרים בהם יש לנו נקודת תאורה מרכזית אחת במשרד, מומלץ להתקין גוף תאורה בעל פיזור אור רחב.

גוף תאורה למשרד משני מעל משטחי עבודה במשרד, מומלץ להציב גופי תאורה המייצרים אלומות אור צרות וממוקדות, שיאירו בצורה ממוקדת את השטח הרצוי.

גופי תאורה למשרד שולחניים- באזורים בהם נדרשת חיזוק של התאורה לעובדים, כדוגמת שולחן העבודה או אזורי קריאה וכתיבה אחרים, מומלץ להציב גופי תאורה שולחניים. גופי תאורה אלו יאפשרו רמת אור המותאמת לצרכיו של כל עובד ובהתאם לזמנים בהם הוא יבחר להשתמש בהם.

דגשים בתכנון תאורה למשרד

כמות האור- בדקו את כמות האור ביחס ליחידת שטח העבודה, דבר שיצור את יחס האור הנכון לכל אזור.

רמת אור אחידה- הקפדה על רמה אחידה של אור חשובה לשמירה על ערנות ורעננות.

זווית האור- חשוב לתכנן את זווית האור בצורה שלא תיצור לנו צללים באזור העבודה.

סנוור- חשוב למקם את גופי התאורה במיקום ובזוית שלא תיצור סנוור משום כיוון.

דקו פתרונות אינטרנט - קידום אתרים בגוגל | דקו אתרים - אתרים למכירה